جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
شنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۴
کد خبر: ۶۶۱۸۲
گفت‌و‌گوی فراز با عباس آرگون، عضو اتاق بازرگانی

برنامه هفتم آیا در راستای تداوم تحریم‌هاست یا رفع تحریم؟ | در برنامه ششم باید ۴۷ درصد رشد می‌کردیم اما چند درصد رشد کردیم؟

برنامه هفتم آیا در راستای تداوم تحریم‌هاست یا رفع تحریم؟ | در برنامه ششم باید ۴۷ درصد رشد می‌کردیم اما چند درصد رشد کردیم؟
عباس آرگون: یکی از مشکلاتی که در کشور داریم عدم برنامه محوری است. هر دولتی هم روی کار می‌آید یک برنامه جدید می‌دهد و هیچ نتیجه و خروجی هم ندارند. اگر در زنجیره اقتصاد جهانی نباشیم آسیب می‌بینیم.

برنامه هفتم توسعه به نظر می‌رسد مانند برنامه‌های قبل از خود محکوم به شکست است. اعداد و ارقامی مبهم در شرایطی مبهم که این برنامه را باور ناپذیر کرده است. دولت مدعی است که در این برنامه باید به رشد ۸ درصد برسد اما واقعیت‌های اقتصادی چنین صحبتی را بیان نمی‌کنند.

 

«عباس آرگون»، فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی، درباره احتمال عدم نتیجه برنامه هفتم توسعه به «فراز» گفت: «اگر بخواهیم به طور کلی نگاه کنیم، برنامه‌های توسعه در کشور ما متناسب با واقعیت‌های کشور و اقتصاد نوشته نمی‌شوند. ما ۶ برنامه تاکنون داشته‌ایم، چه مقدار توانستیم آن‌ها را محقق کنیم؟ در چشم انداز بیست ساله و برنامه توسعه باید هم‌راستا باشند و برنامه توسعه باید بتواند یک بخشی از چشم‌انداز بیست ساله را محقق کند. برنامه‌های توسعه یک مسأله کتابخانه‌ای می‌شوند. این ۶ برنامه در بیش از ۳۰ سال اخیر چقدر به اهداف خود رسیده‌اند؟ رشد اقتصادی، میزان سرمایه‌گذاری، ایجاد اشتغال و سایر موضوعات که به آن نرسیده‌ایم. برنامه هفتم آیا در راستای تداوم تحریم‌هاست یا رفع تحریم؟ این ابهامات در زمینه برنامه هفتم وجود دارد. نرخ ارز را چگونه می‌خواهند محاسبه کنند؟ توسعه بخش خصوصی با توجه به تغییر مداوم قوانین و مقررات قرار است چگونه ادامه یابد؟ اگر ما بخش خصوصی کوچک و لاغر داشته باشیم کشور ما ضرر می‌کند. چقدر در این برنامه به پیوند با اقتصاد جهانی و قرارگیری در اقتصاد جهانی قرار داریم؟ اگر در زنجیره اقتصاد جهانی نباشیم آسیب می‌بینیم».

 

او در ادامه در رابطه با عدم توجه دولت به برنامه‌های اقتصادی بیان کرد: «یکی از مهم‌ترین بحث‌ها تعهد اجرا برنامه است. اینکه ما چقدر برنامه محور هستیم. یکی از مشکلاتی که ما در کشور داریم عدم برنامه محوری است. هر دولتی هم روی کار می‌آید یک برنامه جدید می‌دهد و هیچ نتیجه و خروجی هم ندارند. یکی از مهم‌ترین بحث‌های ما برنامه محور شدن دولت هاست. باید به ظرفیت‌های بخش خصوصی در برنامه‌ها توجه شود و بودجه‌های سالانه بخشی از این برنامه را محقق کند. وقتی می‌خواهید برنامه بنویسید باید یک آسیب‌شناسی از برنامه‌های گذشته داشته باشیم. ما در برنامه ششم باید ۴۷ درصد رشد می‌کردیم اما چند درصد رشد کردیم؟ چقدر جذب سرمایه داشته‌ایم؟ ما چقدر توانستیم اقتصاد را پیش‌بینی‌پذیر کنیم؟ »

 

آرگون درباره لزوم توجه اقتصاد خدماتی در برنامه هفتم گفت: «بخش زیادی از اقتصاد ما خدمات است که باید به آن توجه شود. باید از ظرفیت خدمات استفاده کرد. برنامه هفتم باید بتواند فضا را برای رشد صنعت فراهم کند تا به رشد و توسعه پایداری برسیم. برای رشد ۸ درصدی که مدنظر دولت است، زمینه لازم وجود دارد؟ مهم تداوم و رشد اقتصادی است».

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی